POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Informacje ogólne
  2. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem
    url: www.adashop.pl
  3. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Piotr Pietrzak
  4. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: adashop10@gmail.com
  5. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do
    danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
  6. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:
    o Prowadzenie newslettera
    o Obsługa zapytań przez formularz
    o Przygotowanie, pakowanie, wysyłka towarów
    o Realizacja zamówionych usług
    o Prezentacja oferty lub informacji
  7. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich
    zachowaniu w następujący sposób:
  8. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, które zostają
    wprowadzone do systemów Operatora.
  9. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw.
    „ciasteczka”).
  10. Wybrane metody ochrony
    danych stosowane przez
    Operatora
  11. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie
    transmisji (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania,
    wprowadzone na stronie, zostają zaszyfrowane w komputerze użytkownika i
    mogą być odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  12. Dane osobowe przechowywane w bazie danych są zaszyfrowane w taki sposób,
    że jedynie posiadający Operator klucz może je odczytać. Dzięki temu dane są
    chronione na wypadek wykradzenia bazy danych z serwera.
  13. Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.
  14. W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa.
  15. Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego
    oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych
    osobowych, co w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów
    programistycznych.
  16. Hosting
  17. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: jdm.pl
  18. Twoje prawa i dodatkowe
    informacje o sposobie
    wykorzystania danych
  19. W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane
    osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z
    Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze.
    Dotyczy to takich grup odbiorców:
    o kurierzy
    o operatorzy płatności
    o operatorzy rozwiązania typu chat online
    o upoważnieni pracownicy i współpracownicy, którzy korzystają z danych
    w celu realizacji celu działania strony
    o firmy, świadczące usługi marketingu na rzecz Administratora
  20. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest to
    konieczne do wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi
    przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowości). W odniesieniu do danych
    marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej niż przez 3 lata.
  21. Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:
    o dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,
    o ich sprostowania,
    o usunięcia,
    o ograniczenia przetwarzania,
    o oraz przenoszenia danych.
  22. Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania
    wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu
    wykonania prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez
    Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie będzie
    mogło być wykonane w przypadku istnienia ważnych prawnie uzasadnionych
    podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i
    wolności, w szczególności ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  23. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony
    Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  24. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  25. W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na
    zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu
    świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez
    Administratora marketingu bezpośredniego.
  26. Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów
    o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren
    Unii Europejskiej.
  27. Informacje w formularzach
  28. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane
    osobowe, o ile zostaną one podane.
  29. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu,
    adres IP).
  30. Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą
    powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego
    formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz
    adresu url strony zawierającej formularz.
  31. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji
    konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia
    serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo
    kontekst i opis formularza w czytelny sposób informuje, do czego on służy.
  32. Logi Administratora
  33. Informacje zachowaniu użytkowników w serwisie mogą podlegać logowaniu.
    Dane te są wykorzystywane w celu administrowania serwisem.
  34. Istotne techniki marketingowe
  35. Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google Analytics
    (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi
    danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje na
    wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie
    informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową
    Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z
    plików cookies przy pomocy narzędzia:
    https://www.google.com/ads/preferences/
  36. Operator stosuje techniki remarketingowe, pozwalające na dopasowanie
    przekazów reklamowych do zachowania użytkownika na stronie, co może dawać
    złudzenie, że dane osobowe użytkownika są wykorzystywane do jego śledzenia,
    jednak w praktyce nie dochodzi do przekazania żadnych danych osobowych od
    Operatora do operatorom reklam. Technologicznym warunkiem takich działań
    jest włączona obsługa plików cookie.
  37. Operator stosuje korzysta z piksela Facebooka. Ta technologia powoduje, że
    serwis Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA) wie, że dana osoba w nim
    zarejestrowana korzysta z Serwisu. Bazuje w tym wypadku na danych, wobec
    których sam jest administratorem, Operator nie przekazuje od siebie żadnych
    dodatkowych danych osobowych serwisowi Facebook. Usługa bazuje na
    wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika.
  38. Operator stosuje rozwiązanie automatyzujące działanie Serwisu w odniesieniu
    do użytkowników, np. mogące przesłać maila do użytkownika po odwiedzeniu
    konkretnej podstrony, o ile wyraził on zgodę na otrzymywanie korespondencji
    handlowej od Operatora.
  39. Informacja o plikach cookies
  40. Serwis korzysta z plików cookies.
  41. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności
    pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika
    Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu.
    Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas
    przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  42. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu
    pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  43. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  44. utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której
    użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać
    loginu i hasła;
  45. realizacji celów określonych powyżej w części „Istotne techniki
    marketingowe”;
  46. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:
    „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne”
    są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym
    Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub
    wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies
    przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony
    w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  47. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka
    internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w
    urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać
    zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie
    plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies
    Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja
    przeglądarki internetowej.
  48. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre
    funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  49. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu
    wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu
    podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w
    USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z
    siedzibą w USA).
  50. Zarządzanie plikami cookies –
    jak w praktyce wyrażać i cofać
    zgodę?
  51. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia
    przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych

dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji
użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić
korzystanie ze stron www

  1. W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę
    internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    o Edge
    o Internet Explorer
    o Chrome
    o Safari
    o Firefox
    o Opera
    Urządzenia mobilne:
    o Android
    o Safari (iOS)
    o Windows Phone
Shopping Cart